«Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι»: Η μαρτυρία του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε από Χρυσαυγίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Με χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι»: Η μαρτυρία του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε από Χρυσαυγίτες (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου νοσηλεύεται, έκανε μιλώντας στον Alpha ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στους Αμπελόκηπους από μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Όλα ξεκίνησαν από μια χειρονομία, υποστηρίζει ο Αλέξης Λάζαρης, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει, τον είδα να διασχίζει τη Μεσογείων λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή στα γραφεία τους. Ενοχλημένοι από την επίθεση ήθελαν να ξεσπάσουν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους και γι' αυτό τον προκάλεσαν, υποστηρίζει ο 24χρονος.

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτούς. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα, Με χτυπούσαν με μπουνιά και κλωτσιά στο κεφάλι», σημειώνει. 

Όχι μόνο τον έδειραν μέχρι λιποθυμίας, όπως καταγγέλλει, αλλά ο τελευταίος τον έκλεψε, αρπάζοντάς του τον σάκο του και το πορτοφόλι του. «Στην αρχή με χτύπησαν τρεις και μετά ο τέταρτος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα», λέει. Όπως σημειώνει οι δράστες τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σβέρκο με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ λέει ότι όση ώρα τον χτυπούσαν και τον έβριζαν δεν έλεγε τίποτα και απλώς περίμενε να τελειώσει όλο αυτό.  

«Ήθελαν να σκοτώσουν το παιδί μου. Βλέπανε πως ήταν ένας άνθρωπος λεπτοκαμωμένος και ήρεμος και του την πέσανε, γιατί είναι ανεγκέφαλοι.», καταγγέλλει από την πλευρά του ο πατέρας του 24χρονου φοιτητή, που σπουδάζει στην Σχολή Καλών Τεχνών. «Έρχεται ένας τέταρτος και τον ρωτάει "Είσαι καλά;" και λέει ο Αλέξης "Καλά", νομίζοντας ότι θα σωθεί και πως ήρθε κάποιος να τον βοηθήσει. "Έλα να δεις πόσο καλά είσαι τώρα" και αρχίζει να τον χτυπάει ξανά», προσθέτει ο πατέρας του που κάνει λόγω για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ληστεία.

Η επίθεση εναντίον του φοιτητή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι δράστες κάθονταν σε καφενείο και όταν τον είδαν να περνάει, του επιτέθηκαν βρίζοντας και τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας. Στην συνέχεια, του πήραν το σακίδιο το οποίο περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα και εξαφανίστηκαν.

Χθες Σάββατο συνελήφθη ένας 42χρονος με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή. Ο συλληφθείς είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου και ιδιοκτήτης καφετέριας, που είναι στέκι πρωτοκλασάτων στελεχών της ΧΑ και βουλευτών του κόμματος. Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 24χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ωστόσο οι κακώσεις που φέρει είναι βαριές. Η αστυνομία αναζητά ακόμη τρεις δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Δείτε το βίντεο:

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM