Δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Σώρρα - Νέο ένταλμα σύλληψης

Δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Σώρρα - Νέο ένταλμα σύλληψης Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του ιδρυτή της ΜΚΟ-πολιτικής οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα, και επτά συνεργατών του, μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήθηκε για τη δράση τους.


Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».


Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος των οκτώ αφορούν τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
  • Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
  • Ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, περίπου 12.000 πολίτες πείστηκαν για τα «τεράστια ποσά» που υποστηρίζει ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας -ο οποίος επί σειρά ετών υποβάλλει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις -και αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, η εισαγγελική λειτουργός που ερεύνησε την υπόθεση αναφέρει ότι μόνο από 115 περιπτώσεις, στις οποίες ασφαλισμένοι προσκόμισαν τις «εξουσιοδοτήσεις» που παρέχει-πουλάει η «Ελλήνων Συνέλευσις», το ΙΚΑ ζημιώθηκε με πόσο περίπου 5.000.000 ευρώ.


Η Εισαγγελία εκτιμά ότι ακόμη και τώρα, που έχει αποκαλυφθεί η απάτη του Αρτέμη Σώρρα, δεκάδες πολίτες εξακολουθούν να τον επικαλούνται, αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους και εισφορές, ενώ θεωρούν πως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μεγάλη ζημιά του Δημοσίου.


Σημειώνεται, ότι η Εισαγγελία οργάνωσε συστηματικά την έρευνα για την εξαπάτηση του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του, μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ