Έργο του ΙΝΟ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Έργο του ΙΝΟ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».
0

Ένα έργο του καλλιτέχνη ΙΝΟ, που απεικονίζει ένα τεράστιο χέρι με τον δείκτη προτεταμένο να δείχνει έναν άνθρωπο με σκυμμένο κεφάλι, βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης σε μία από τις προσόψεις του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Η Έκφραση της Υγείας Μέσα από την Τέχνη», του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, σε ό,τι αφορά την ηπατίτιδα C, καθώς και για την καταπολέμηση του στίγματος που βαραίνει τους πάσχοντες.


«Η ηπατίτιδα C αποτελεί μία ιάσιμη νόσο που έχει ασυμπτωματικό χαρακτήρα. Στη χώρα μας ζουν περίπου 130-160.000 άνθρωποι με ενεργή χρόνια ηπατίτιδα C, εκ των οποίων μόνο το 20% γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Η διάσταση της ηπατίτιδας C είναι πολυεπίπεδη. Μία από τις διαστάσεις της νόσου είναι και η κοινωνική, που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συναισθηματική και ψυχολογική επίδραση της ζωής του ασθενή», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του «Προμηθέα», Γιώργος Καλαμίτσης. Παράλληλα, τόνισε ότι το κοινωνικό στίγμα αποτρέπει τους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο να επισκεφθούν τα νοσοκομεία και να αναζητήσουν θεραπεία.


Ο αναπληρωτής καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Γουλής, επισήμανε ότι σήμερα η ηπατίτιδα C θεραπεύεται με μία αγωγή 3 μηνών και ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η καταπολέμηση του στίγματος. Παράλληλα, τόνισε, ότι σήμερα η νόσος αφορά κυρίως τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, ενώ οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από άλλες αιτίες (π.χ. μεταγγίσεις) έχουν αρχίσει να μειώνονται γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 60-70% των χρηστών που έχουν αποταθεί στον ΟΚΑΝΑ έχουν ηπατίτιδα C.

Το έργο του ΙΝΟ, που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ιπποκράτειου, από την πλευρά του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, δημιουργήθηκε στο διάστημα από 2-14 Μαρτίου 2017.


Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο έργο που δημιουργείται στο πλαίσιο της εκστρατείας του «Προμηθέα». Το πρώτο είχε δημιουργηθεί πέρσι στον τοίχο του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ, στην Πειραιώς στην Αθήνα, ενώ ένα τρίτο έργο θα φιλοτεχνηθεί στην Αθήνα μόλις βρεθεί κατάλληλο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ