Αποκάλυψη για το τροχαίο με την Πόρσε: Η πραγματογνωμοσύνη δείχνει πως το λάστιχο έσκασε

Αποκάλυψη για το τροχαίο με την Πόρσε: Η πραγματογνωμοσύνη δείχνει πως το λάστιχο έσκασε Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για το τραγικό τροχαίο στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» που αποκαλύπτει πως το «μαύρο κουτί» της μοιραίας Πόρσε που συγκρούστηκε με το σταθμευμένο όχημα της οικογένειας Πατμανόγλου έχει γίνει στάχτη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι πραγματογνώμονες, οι οποίοι ερευνούν ακόμα στο σημείο της φονικής σύγκρουσης, ήλπιζαν ότι ο «εγκέφαλος» του οχήματος θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία, αλλά αυτό είναι αδύνατο καθώς διαπιστώνουν ότι έχει καταστραφεί.

Η οικογένεια του Γιώργου Βακάκη έχει ορίσει δικούς της τεχνικούς συμβούλους που από την περασμένη Δευτέρα ερευνούν το αυτοκίνητο. Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό αφού πρώτα ολοκλήρωσαν τον έλεγχο οι πραγματογνώμονες του Δημοσίου.

Ωστόσο οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί από το Δημόσιο έχουν μία πρώτη εικόνα για το δυστύχημα και από τις έρευνές τους επιβεβαιώνεται ότι η φονική πορεία της Πόρσε ξεκίνησε όταν έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό. Ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάζει ο «ΕΤ» είναι πως ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το πρόβλημα στο ελαστικό δημιουργήθηκε από την υπερθέρμανση που προκάλεσε η μεγάλη ταχύτητα, οι ειδικοί αρχίζουν να εκφράζουν επιφυλάξεις επ' αυτού.

Οι πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι το κλατάρισμα προκλήθηκε από διαφορετική αιτία που δεν αναφέρεται ακόμα διότι δεν έχει βεβαιωθεί ενώ θα γίνει και έλεγχος για το κατά πόσο λειτούργησε το ειδικό σύστημα ειδοποίησης για περίπτωση εκδήλωσης προβλήματος στα ελαστικά του οχήματος.

Τα στοιχεία για την ταχύτητα του οχήματος την ώρα της σύγκρουσης  δείχνουν ότι ήταν 198-200 χιλιόμετρα την ώρα. Στο τελικό πόρισμα θα αναφερθεί η ακριβής ταχύτητα με απόκλιση το πολύ πέντε χιλιομέτρων την ώρα. Γίνεται ανάλυση του χρόνου από το υλικό των καμερών σε σχέση με τα σταθερά σημεία (ίχνη πλάγιας ολίσθησης).

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει, επίσης, στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν αν ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε, Γιώργος Βακάκης, φρέναρε ή όχι πριν τη μοιραία πρόσκρουση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προσπάθησε να φρενάρει αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά. Η ταχύτητα ήταν τέτοια που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, το όχημα πήρε πλάγια θέση και έγινε ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου με το αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου.

πηγή: eleftherostypos.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ