Η μουσικός Ευγενία Μανωλίδου, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο βετεράνος διεθνής Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος πρωταγωνιστούν μαζί με μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, σ' ένα short film κατά του σχολικού εκφοβισμού.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού, μικροί και μεγάλοι στο βίντεο αυτό μας μεταδίδουν μηνύματα κατά του bullying και μας ενημερώνουν για το τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπισή του.


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των περιστατικών Bullying στα σχολεία, κάτι που αποτέλεσε και την αιτία για αυτήν την πρωτοβουλία.


Πολλά παιδιά πέφτουν θύματα εκφοβισμού χωρίς να φταίνε και φοβούνται να μιλήσουν για ο,τι τους συμβαίνει. Είναι σίγουρα επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να γίνονται παράδειγμα για μια σειρά παρόμοιων δράσεων στο μέλλον βάζοντας ένα ένα το λιθαράκι ώστε να χτιστεί ένα ασφαλές και υγιές μέλλον για τα παιδιά μας.

 

Το βίντεο δημιούργησε η εκπαιδευτικός κα Τάνια Χριστοδουλίδου, που ασχολείται ενεργά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.