Βγήκαν οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ στους δρόμους

Βγήκαν οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ στους δρόμους Facebook Twitter
Stringer / SOOC
0

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10.30 από τον κόμβο της Κουλούρας οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και κατευθυνόμενοι στο κέντρο της Βέροιας, προσανατολίζονται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (στο κέντρο της πόλης), όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα διαρκέσει έως και τις 14.00, οπότε και μεγάλη μερίδα των συμμετεχόντων -αγρότες και κτηνοτρόφοι- θα επιστρέψουν στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, ξεκινώντας το στήσιμο του μπλόκου τους.

 

Στη σημερινή κινητοποίηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την πρώτη σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, έχουν δηλώσει συμμετοχή φορείς της Βέροιας, όπως Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, οδηγοί ταξί και αστικών, και φοροτεχνικοί.

 

Η «Βέροια σήμερα κατεβάζει ρολά και όλοι μαζί οι φορείς και άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε απέναντι στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

 

Τονίζεται ότι το μπλόκο της Κουλούρας συντάσσεται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας.

 

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Ειδικότερα, μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10.30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Στο μεταξύ, στην Ηλεία αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.

Αγροτικά μπλόκα και στον Λούρο και την Ιονία Οδό

 

Από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ξεκίνησαν στις 11 το πρωί οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και αυτή την ώρα στήνουν μπλόκο στην Ιόνια οδό στην έξοδο για την πόλη της Άρτας.

Λίγο νωρίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, με τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα την Ιόνια οδό στην έξοδο για την κωμόπολη και στη συνέχεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το μπλόκο που στήθηκε στον Λούρο θα παραμείνει και ότι βρίσκεται σε συντονισμό με το Πανελλαδικό των 68 μπλόκων που συστάθηκε πέρυσι. Ο κ. Κλινάκης υπογράμμισε πως οι αγρότες ζητούν «να παραμείνουν στην δουλειά και τα χωράφια τους με αξιοπρέπεια».

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM