Έκρηξη στο hot spot προσφύγων στη Μόρια - Πληροφορίες για δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί

Έκρηξη στο hot spot προσφύγων στη Μόρια - Πληροφορίες για δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter
2

Ένταση επικρατεί στο hot spot της Μόριας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε σκηνές προσφύγων και μεταναστών έχει προκαλέσει ήδη δύο θανάτους και αρκετούς τρυαματισμούς.


Το emprosnet. gr μεταδίδει πως η φωτιά που ξέσπασε, προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες  από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι μαγειρέματος. Μέχρι να διαπιστωθεί το πώς και γιατί έγινε η έκρηξη (υπήρξαν φόβοι μέχρι και για ύπαρξη βόμβας), προκλήθηκε ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί.

Από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη σε σκηνές, υπάρχουν και παιδιά που έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το χοτ σποτ εκκενώνεται και πολλοί  πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να το εγκατέλειψαν παίρνοντας μαζί τα λιγοστά πράγματά τους.

Το αθηναϊκό πρακτορείο κάνει λόγο για δύο νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματισμένους και σημειώνει επίσης πως η έκρηξη προκλήθηκε από μάλλον από φιάλη υγραερίου. Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί, αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ και προσθέτει πως η φωτιά  κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Έκρηξη στο hot spot προσφύγων στη Μόρια - Πληροφορίες για δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter

Κάποιες πληροφορίες που μεταδίδουν μέλη μκο από το νησί, αναφέρουν πως νεκροί είναι μαι μητέρα και τα παιδιά της.

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπάρχουν δεκάδες μετανάστες –ως αυτόπτες μάρτυρες- άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες αλλά και αστυνομικές δυνάμεις. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ουτε που μπορώ να φανταστώ τί τραβάνε οι άνθρωποι, κανείς μας δεν μπορεί. Χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό να πλύνουν έστω τα παιδιά, έρχεται και χειμώνας... Δράμα η κατάσταση.
Εκαναν αμάν να φέρουν όλους αυτους τους ανθρώπους εδω και τωρα τους εχουν στοιβαγμένους, με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα μάνες και παιδιά. Ποια αριστερά και ποιον ανθρωπισμό δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ;; κρίμα για τους ανθρώπους, κρίμα και για εμάς, που ψηφίσαμε κάποιους που με ο,τι καταπιάνονται το κανουν 10φορες χειρότερο. Κι άντε τα οικονομικά, εδω χάνονται ανθρώπινες ψυχές, παιδιά πληρώνουν τα δικά τους κολλήματα. Κριμα, κριμα,