Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο

Μαίνεται η φωτιά στη Θάσο Facebook Twitter
φωτό.: kavala-portal.gr
0

Μάχη με τις φωτιές δίνουν και σήμερα στο νησί της Θάσου επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης,

Η κατάσταση πάντως είναι καλύτερη όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες από χθες καθώς έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι όπως ανέφερε πριν από λίγο ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ στον «Αθήνα 9.84». Όπως σημείωσε υπάρχουν χωριά όπως το Μικρό και το Μεγάλο Καζαβίτι όπου κινδυνεύουν από τον πύρινο κλοιό , ενώ κάηκαν κατοικίες σε νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού. Η φωτιά πήρε έκταση από ένα μεγάλο αριθμό κεραυνών που έπληξαν το νησί σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί έχουν, δυστυχώς καεί σπίτια στην περιοχή Καζαβίτι αλλά και στην Θυμωνιά ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο  Καβάλας.

Στην περιοχή επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, 130 πυροσβέστες, με 62 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα του Δήμου και τρία μηχανήματά του.

Το kavala-portal.gr μεταδίδει πως την περιοχή του Πρίνου η φωτιά κινήθηκε μεν απειλητικά προς τον οικισμό -από την πλευρά της Κορακιάς-, ωστόσο οι προσπάθειες των κατοίκων και η δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί -έστω και προσωρινά- ο κίνδυνος. Η ένταση της φωτιάς, όμως, δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση του οικισμού αλλά και να κινδυνεύει ακόμα και το Κέντρο Υγείας Πρίνο -με τους εργαζόμενους να δημιουργούν βάση στην Σκάλα Πρίνου για την προληπτική μεταφορά φιαλών οξυγόνου.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν και στην Καλλιράχη, με το ρεύμα να επανέρχεται μεν σε ορισμένες χρονικές στιγμές αλλά κατόπιν να διακόπτεται εκ νέου, ενώ διακοπές παρατηρήθηκαν ακόμα και σε μέρη που δεν απειλήθηκαν άμεσα από την πυρκαγιά -όπως στην Αστρίδα. Τα πράγματα επίσης δεν είναι πολύ καλά στον Ποτό, με την φωτιά να έχει περάσει τον δρόμο που συνδέει τον παραλιακό οικισμό με τον Θεολόγο -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών- και να κατευθύνεται προς τα Λιμενάρια, με κίνδυνο να ενωθεί με τις υπόλοιπες πύρινες εστίες.

Οι εκκλήσεις από κατοίκους και συλλογικότητες για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται από όλα τα σημεία στα οποία μαίνεται η φωτιά, ενώ ακόμα και οι εργαζόμενοι που παραμένουν έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΒΦΛ ανακοίνωσαν ότι κλιμάκιό τους θα μεταβεί το πρωί της Κυριακής στην Θάσο. Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Νέων Θάσου απευθύνει έκκληση για την παρασκευή κρύων σάντουιτς για τις ανάγκες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM