Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πού θα δώσει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τα κανάλια

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πού θα δώσει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τα κανάλια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
12

Ο πρωθυπουργός έκανε απόψε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας.

Είπε πως τα  246 εκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους. "Ένα έσοδο, που οι κυβερνήσεις της διαπλοκής όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούσαν από τον ελληνικό λαό" πρόσθεσε.

«Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ» τόνισε και επανέλαβε ότι αυτά τα έσοδα θα στηρίξουν κοινωνικές ανάγκες. 

To απόσπασμα για τα κανάλια:

Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας : Εφαρμόστηκε επιτέλους ο νόμος και για αυτούς που είναι συνήθως πάνω από νόμους:

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας.

Διεξήχθη με τρόπο απολύτως διαφανή, αμερόληπτο και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον.

Τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους.

Ένα έσοδο που οι κυβερνήσεις της διαπλοκής όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούσαν από τον ελληνικό λαό.

Και αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι τώρα θα έπρεπε να είχαμε τον τρίτο στη σειρά διαγωνισμό.

Αναλογισθείτε λοιπόν πόσο έχουν ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον για χάρη των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Εμείς από τη πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη.

Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό.

Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.

Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. 'Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.


Για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ειναι αστειο που ακους πρωην Πασοκους και Νεοδημοκρατες να λενε πως μας κατεστρεψε το ΣΥΡΙΖΑ, αληθεια κυριοι, εχετε παει το μυωπισμο και την αμνησια σε αλλα επιπεδα. Ξερετε τι εκανε η ΝΔ κυριοι οταν κυβερνησε; διορισε μερικες εκατονταδες χιλιαδες δικους της και κοροιδευε τους Ευρωπαιους και την Ελλαδα, με τον Σαμαρα να δηλωνει οπου σταθει κ οπου βρεθει οτι συντομα επιστρεφουμε στις αγορες και ουσιαστικα να μην κανει καμια μεταρρυθμιση. Ισως η κυβερνηση Σαμαρα να ηταν η πιο ανικανη κυβερνηση ολων των εποχων σε παγκοσμιο επιπεδο. Ολα εχουν να κανουν με τον ανταγωνισμο, οταν εχεις μια τοσο ανικανη και μη αποδοτικη κυβερνηση οπως αυτη της ΝΔ, ολες οι αλλες μετα φαινονται καλυτερες.
Βαστατε παιδια κερδαμε! Τα εχω γραψει πολλες φορες δε με κουραζει πλεον ενα copypaste κανω. Χαιρομαι που σαν ΔΥ απολαμβανω το μισθουλη μου ο οποιος προκυπτει απο το ξεζουμισμα σας οσοι απο σας δουλευετε δηλ. Οσοι ειστε ανεργοι απλα περιμενετε στο queue.
Δηλαδή, μας είπε ότι στις 200.000 μαθητές που θα σιτίζονται (όταν θα βρεθούν τα χρήματα, γιατί δεν υπάρχουν σήμερα), θα προσθέσουν άλλους 60.000 μαθητές.Στο πρόγραμμα "ανθρωπιστικής κρίσης" που από τα 900 εκατομμύρια προϋπολογισμού έχουν βρεθεί μόνο τα 300 εκ.Και όλα αυτά την στιγμή που τα χρήματα αυτά (αν τα πάρουν ποτέ γιατί υπάρχουν κάτι θεματάκια συνταγματικότητας) θα είναι 1 φορά την δεκαετία.Όσο σίγουρο είναι ότι δεν κόπηκαν συντάξεις, τόσο σίγουρο είναι ότι θα σιτίσουν 260.000 μαθητές. Το μόνο που λείπει είναι συσκευές να σερφάρουν στο δωρεάν ίντερνετ που καθιερώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση...
Ο Τσιπρας προσπαθει να το παιξει Ρομπεν των δασων, παιρνοντας τα λεφτα απο τους πλουσιους και μοιραζοντας τα στους φτωχους. Μονο που για να το κανει αυτο πρεπει πρωτα να παρει τα λεφτα, κατι το οποιο δεν ειναι και τοσο σιγουρο και μετα να αρχισει να ταζει. Προς το παρον παντως ας περιοριστει στον ρολο του Ρομπεν των σανων, γιατι απο σανο μας χορτασει.
Επίσης μεγάλο μέρος αυτού του ποσού (που όπως γράφεις δεν έχει εισπραχθεί) θα πρέπει να διατεθεί ως επιδόματα ανεργίας για τους εργαζόμενους των καναλιών που θα κλείσουν.Το "Γυρίζουμε Ελλάδα" είναι ενδεικτικό της ελαφρότητας του ανδρός και του "επιτελείου" του.
Το πρόβλημα σε αυτό που γράφεις είναι ότι θεωρεί ως πλούσιους όχι τους πράγματι πλούσιους αλλα όποιον εργάζεται.Και να μην αναφέρω σε ποιους παν συνεχώς τα χρήματα του "κοινωνικού κράτους"