Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο μπροστά στη Τουρκική Πρεσβεία, Αθήνα Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εκτόξευσαν νωρίτερα μπογιές κατά του κτιρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τουρκικό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας στο διαδίκτυο.   (Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο μπροστά στη Τουρκική Πρεσβεία, Αθήνα Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εκτόξευσαν νωρίτερα μπογιές κατά του κτιρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τουρκικό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας στο διαδίκτυο. (Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος αφήνει η τούρκικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επίσημο έγγραφο που απέστειλε στο ελληνικό υπουργειο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου, όταν δηλαδή σημειώθηκε η επίθεση με μπογιές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

 

Το σχετικό έγγραφο αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και σε αυτό η τούρκικη πρεσβεία εγκαλεί την Αθηνά, αναφέροντας ότι η Αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των δραστών, και για αυτό το λόγο μάλιστα αποστέλλει στις ελληνικές Αρχές και οπτικοακουστικό υλικό.

 

Ο τούρκος πρέσβης αναφέρει πως σε μελλοντικά ανάλογα περιστατικά αναμένει μεγαλύτερη ετοιμότητα από την ελληνική Αστυνομία και ζητά τη μεσολάβηση του ΥΠΕΞ για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

 

Εν τω μεταξύ, για τις 26 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 37χρόνου, ο οποίος κατά τις αστυνομικές Αρχές θεωρείται ηγετικό μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας και είχε συλληφθεί, προ ημερών, κατά τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr