Η Τουρκία θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της

Η Τουρκία θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Facebook Twitter
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο μπροστά στη Τουρκική Πρεσβεία, Αθήνα Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εκτόξευσαν νωρίτερα μπογιές κατά του κτιρίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τουρκικό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας στο διαδίκτυο. (Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
3

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος αφήνει η τούρκικη πρεσβεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επίσημο έγγραφο που απέστειλε στο ελληνικό υπουργειο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου, όταν δηλαδή σημειώθηκε η επίθεση με μπογιές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

 

Το σχετικό έγγραφο αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και σε αυτό η τούρκικη πρεσβεία εγκαλεί την Αθηνά, αναφέροντας ότι η Αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των δραστών, και για αυτό το λόγο μάλιστα αποστέλλει στις ελληνικές Αρχές και οπτικοακουστικό υλικό.

Ο τούρκος πρέσβης αναφέρει πως σε μελλοντικά ανάλογα περιστατικά αναμένει μεγαλύτερη ετοιμότητα από την ελληνική Αστυνομία και ζητά τη μεσολάβηση του ΥΠΕΞ για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, για τις 26 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 37χρόνου, ο οποίος κατά τις αστυνομικές Αρχές θεωρείται ηγετικό μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας και είχε συλληφθεί, προ ημερών, κατά τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια