Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες

Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
2

Σε επείγουσα δράση, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της, τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνηση, ώστε οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να παράσχουν κατάλληλο και ασφαλές καταφύγιο, επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν ότι όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και φροντίδα.

Η οργάνωση αναφέρει πως «καθώς η Ευρώπη κωλυσιεργεί στην παροχή λύσεων για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε βρώμικες και μη ασφαλείς αποθήκες ή σκηνές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ευημερίας τους».

Περιγράφει πως ηλικιωμένοι, γυναίκες σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και νεογέννητα κοιμούνται καταγής μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις και σωματικές αναπηρίες, βρίσκονται σε ακατάλληλες τοποθεσίες, μακριά από νοσοκομεία. Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει, πως χιλιάδες παιδιά για μία ακόμη χρονιά είναι εκτός σχολείου.

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκεται σε αυτές τις απαράδεκτες και επιδεινούμενες συνθήκες εδώ και μήνες, βασιζόμενη κυρίως στην υποστήριξη εθελοντών, ακτιβιστών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν, σε άθλιες συνθήκες, με ελάχιστη πληροφόρηση και αβεβαιότητα σε σχέση με το μέλλον τους.

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει θέσεις επανεγκατάστασης και άλλες διόδους εισδοχής, και να μοιραστεί την ευθύνη για την παροχή προστασίας των προσφύγων. Όμως, τώρα, η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ανθρώπων που φιλοξενεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Διεθνής Αμνηστία ας αφήσει τις νουθεσίες προς την τριτοκοσμική μας χώρα και ας αποτανθεί αλλού για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/ μεταναστών.Εδώ η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και το βιοτικό μας επίπεδο έχει καταρρεύσει. Ανεργία, εγκληματικότητα, φτώχεια, έλλειψη δομών πρόνοιας, νοσοκομεία που υπολειτουργούν, άδεια δημόσια ταμεία, νησιά - hot spots, δημόσιοι χώροι, που έχουν μετατραπεί σε καταυλισμούς, καταστροφές δημόσιας περιουσίας από αναρχικούς κάθε τρεις και λίγο κλπ. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στο οικονομικό ούτε στο κοινωνικό κόστος της εισόδου των ορδών που συνεχίζουν να εισέρχονται ανενόχλητες. Επιτέλους ας μπει ένα φρένο στην κατρακύλα.
Ναι αλλά ο αρμόδιος υπουργός έχει ζητήσει συγνώμη, τι άλλο να κάνει δηλαδή; ----Που είναι μωρέ όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές του κώλου που μας ζάλιζαν τα ούμπαλα για την απανθρωπιά μας πριν 2 χρόνια; Που είναι όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι της πλάκας, οι συριζοΜΚΟ που ξερογλείφονταν για καμία χορηγία, η Πράβδα, οι Βαξεβανέοι και οι Κουλογλέοι να μας παραδώσουν μαθήματα υποδοχής προσφύγων; Που είναι αυτοί αυτά τα ρημάδια τα παιδάκια που έμπαιαν το ένα πίσω από το άλλο στη lifo να μας πουν πως ο Σαμαράς πνίγει παιδάκια στο Αιγαίο και τους φυλακίζει στην Αμυγδαλέζα;;;Που στο διάολο είστε όλοι εσείς μωρέ;;; Σκάσατε;-----Κωλοχώρα