Μήνυση κατά της Θάνου κατέθεσε ο Βγενόπουλος - Καταγγέλει ότι τού ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο

Μήνυση κατά της Θάνου κατέθεσε ο Βγενόπουλος - Καταγγέλει ότι τού ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο Facebook Twitter
2

Μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου κατέθεσε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Αθηνών ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τα αδικήματα της απόπειρας δωροληψίας, εμπορίας επιρροής, παράβασης καθήκοντος και απόπειρας εκβίασης, προκείμενου να μην εκδοθούν στην Κύπρο οι δυο στενοί του συνεργάτες Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου MIG κατήγγειλε ότι η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται όχι μόνο κατά της κ. Θάνου, αλλά και κατά μίας φίλης της επιχειρηματία, καθώς και κατά άλλων προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται.

Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, και στη συνεχεία του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη» κάτι που δεν έπραξε.

Οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG Ευθυμίου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και του ελέγχου της κ. Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην υπόθεσή του που η κ. Τσατάνη χειριζόταν. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κκ. Μπουλούτα και Φόρου», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της» τόνισε ο επικεφαλής της MIG, o οποίος άφησε ερωτηματικά για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει σιωπηλή σχετικά με το γεγονός ότι η Κύπρος διεκδικεί, το εξωφρενικό όπως είπε, ποσό των 4 δισεκ. ευρώ για την υπόθεση της Λαϊκής.

Ο κ. Bγενόπουλος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος σέβεται το τεκμήριο αθωότητας, παρότι δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης.

Η απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου

«Ανακριβή», «κατασκευασμένα» και «αθλιότητες» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου τα όσα κατήγγειλε σε βάρος της ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος της. «Όταν ενημερωθώ θα πράξω τα δέοντα».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πόσο πιο εύκολα θα σας πίστευα κα Θάνου -περί αθλιοτήτων- εάν δεν δίνατε σημεία γραφής περιφρόνησης της ελευθερίας του λόγου, της διάκρισης των εξουσιών και του παρεοκρατισμού σας..
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=779672http://www.tovima.gr/society/article/?aid=719465"Η επιλογή της από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου έγινε χωρίς να τηρηθεί η «πεπατημένη» των τελευταίων ετών, αυτή της επετηρίδας: η κυρία Θάνου ήταν η τέταρτη αντιπρόεδρος κατά σειρά αρχαιότητας μεταξύ αυτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις."