Χθες ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε την χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα «Εξαιρετικά πολύπλοκη» σημειώνοντας πως τεχνικά κλιμάκια εξετάζουν το θέμα, ενώ έδωσε διορία μέχρι την Τετάρτη το αργότερο για να εγκρίνει το ελληνικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία. Στη συνέχεια τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι πιο πιθανό να έχει διάρκεια 4 αντί για 2 εβδομάδες ενώ σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση-γέφυρα, σημείωσε πως αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας η οποία ανέλαβε να εξετάσει τους πιθανούς τρόπους άντλησης των κεφαλαίων που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα. «Είναι πολύ περίπλοκη η εύρεση λύσης για λόγους νομικούς, τεχνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς», ανέφερε.

 

Με τον χρόνο να μην βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας και τις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση γέφυρα να δείχνουν πιο περίπλοκες από όσο αναμένονταν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει και πάλι τα χαρτιά του θέτοντας προς συζήτηση στο τραπέζι του Eurogroup τα ΙΟUs.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt ο Σόιμπλε προτείνει τη χρήση των ΙΟUs προκειμένου η Αθήνα να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων πληρωμής. Η πρόταση αυτή μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ετέθη και στο χθεσινό Eurogroup σαν μια εναλλακτική προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή οικονομικά τις επόμενες μέρες.

 

Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν μια σειρά από επιλογές για ένα δάνειο γέφυρα μια και έως ότου η Ελλάδα πάρει τα χρήματα από ένα ενδεχόμενο πρόγραμμα του ESM, μπορεί να περάσουν έως και τέσσερις εβδομάδες σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη και ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα αναφέρει ωστόσο η Handelsblatt.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr