Handelsblatt: Ο Σόιμπλε έχει νέο σχέδιο για την Ελλάδα - Προτείνει ΙΟUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση

Handelsblatt: Ο Σόιμπλε έχει νέο σχέδιο για την Ελλάδα - Προτείνει ΙΟUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση Facebook Twitter
2

Χθες ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε την χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα «Εξαιρετικά πολύπλοκη» σημειώνοντας πως τεχνικά κλιμάκια εξετάζουν το θέμα, ενώ έδωσε διορία μέχρι την Τετάρτη το αργότερο για να εγκρίνει το ελληνικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία. Στη συνέχεια τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι πιο πιθανό να έχει διάρκεια 4 αντί για 2 εβδομάδες ενώ σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση-γέφυρα, σημείωσε πως αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας η οποία ανέλαβε να εξετάσει τους πιθανούς τρόπους άντλησης των κεφαλαίων που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα. «Είναι πολύ περίπλοκη η εύρεση λύσης για λόγους νομικούς, τεχνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς», ανέφερε.

Με τον χρόνο να μην βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας και τις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση γέφυρα να δείχνουν πιο περίπλοκες από όσο αναμένονταν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει και πάλι τα χαρτιά του θέτοντας προς συζήτηση στο τραπέζι του Eurogroup τα ΙΟUs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt ο Σόιμπλε προτείνει τη χρήση των ΙΟUs προκειμένου η Αθήνα να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων πληρωμής. Η πρόταση αυτή μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ετέθη και στο χθεσινό Eurogroup σαν μια εναλλακτική προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή οικονομικά τις επόμενες μέρες.

Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν μια σειρά από επιλογές για ένα δάνειο γέφυρα μια και έως ότου η Ελλάδα πάρει τα χρήματα από ένα ενδεχόμενο πρόγραμμα του ESM, μπορεί να περάσουν έως και τέσσερις εβδομάδες σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη και ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα αναφέρει ωστόσο η Handelsblatt.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επιμένω Βαρουφάκης και Σόιμπλε είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος...σ' ένα παράλληλο σύμπαν τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους έχοντας καταφέρει να βγάλουν την Ελλάδα από το €.