Βαρουφάκης: Οι δανειστές σαμποτάρουν τη συμφωνία

Βαρουφάκης: Οι δανειστές σαμποτάρουν τη συμφωνία Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
4

Αισιόδοξος για συμφωνία αλλά υπό όρους εμφανίζεται σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος κατηγορεί τους δανειστές ότι σαμποτάρουν τη συμφωνία.

Σε συνέντευξη του στην «Tagesspiegel» ο Ελληνας υπουργός τονίζει ότι «μια τέτοια πρόταση κάνει κανείς μόνο αν δεν θέλει καμία συμφωνία» και δηλώνει ότι  «όλες τις προσεγγίσεις που είχαν επιτευχθεί μετά από μήνες διαπραγμάτευσης, οι δανειστές τις πήραν πίσω με την υποστήριξη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ».

Σημειώνει ότι οι δανειστές ζητούν τώρα ό,τι ζητούσαν στην αρχή των διαπραγματεύσεων ενώ αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις, προσφέροντας π.χ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο ο όπως λέει ο κ. Βαρουφάκης δεν πιστεύει. Όπως τονίζει, η κυβέρνηση  πρότεινε ακόμη «μία αύξηση στον ΦΠΑ, η οποία είναι πολύ προβληματική για την ελληνική οικονομία».

Ο υπουργός Οικονομικών προτείνει την αναδιανομή των χρεών μεταξύ των τριών θεσμών της τρόικας, και οι τόκοι και οι αποπληρωμές που θα προκύψουν εκεί να προσδεθούν από το 2021 και μετά στην οικονομική ανάπτυξη.

«Χωρίς μια τέτοια αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα επενδύσεων για να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα», λέει ο κ. Βαρουφάκης..

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
όλοι μας φταίνε! ΟΛΟΙ! πλέον μας φταίει και το κολλητάρι μας η Μέρκελ! Αλλάζουν γνώμη τόσο συχνά που κάθε πρωί αναρωτιέσαι αν σήμερα θα έχουμε φίλο τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ, τον Ολάντ ή απλά κανέναν από αυτούς... Η συχνότητα αλλαγής γυναικών του Ακάλυπτου δεν συγκρίνεται σε τίποτα με τη συχνότητα αλλαγής θέσεων του Βαρού και του Τσίπρα.
Ξενομανία λέγετε το πρόβλημα σου και του δόσεις λίγο βαρύτητα γιατί είναι σε επικίνδυνη μορφή 4 μήνες τώρα είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και η πλευρά π έχει κάνει τις περισσότερες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις. Να μάθεις να είσαι αντικειμενικός, το ποιος αλλάζει και ποιοι καθοδηγούν την αλλαγή αυτή των Ευρωπαίων κάτσε διάβασε και θα το μάθεις… Ευρωπαίε
Ακριβώς... 4 μήνες σταθερά στις απόψεις μας... Βέβαια οι απόψεις μας είναι καμιά δεκαριά και κανείς δεν είναι σίγουρος ποια υπερισχύει αφού άλλα λένε μέσα, αλλά έξω, άλλα στην βουλή, αλλά στα κανάλια, άλλα στην Αυγή, άλλα στις ομιλίες, άλλα στους συνδικαλΗστές τους, άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ... Αλλά πάντως είναι σταθερά αυτές οι δέκα.
Σταθερές απόψεις;;;;;;;;; Δηλαδή ΕΣΥ που είσαι αντικειμενικός βλέπεις οτι έχουμε σταθερές απόψεις; Κάποιοι πρεπει να βγάλουν τα συριζαιικα γυαλιά νομίζω. Εδώ δεν συμφωνεί ο βαρουφακης της Δευτέρας με τον Βαρουφάκη της τρίτης.... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς... Ένα θα σου πω, ΦΠΑ... Αν θες κι αλλά να με ενημερώσεις.