ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ Facebook Twitter
1

Τις συνέπειες μίας αδυναμίας της Ελλάδας να καταβάλλει την επόμενη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 5 Ιουνίου, αναλύει η Bank of America σε έκθεση της, σημειώνοντας ότι αν συμβεί κάτι ΄τετοιο, τότε η χώρα θα λάβει “περίοδο χάρητος” για ένα μήνα ενώ οι σοβαρές συνέπειες θα έρθουν αμέσως μετά. 

Όπως αναφέρει η BofA, αρχικά το Ταμείο θα στείλει επιστολή στην Ελλάδα ζητώντας την καταβολή της δόσης ενώ η χώρα δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει χρήματα του ΔΝΤ.

Μετά από δύο εβδομάδες θα υπάρξει ανακοίνωση-προειδοποίηση στην οποία θα επισημαίνεται η σοβαρότητα της κατάστασης και θα απαιτείται πλέον η καταβολή της δόσης.

Ενα μήνα μετά την αθέτηση πληρωμής και αν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, η Κριστίν Λαγκάρντ θα ενημερώσει και επισήμως το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου για την μη διευθέτηση της υποχρέωσης.

Αν το ΔΝΤ και ο ISDA αποφασίσουν ότι η μη πληρωμή της δόσης θεωρείται πιστωτικό γεγονός, τότε έχουμε επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μα ακόμα να καταλάβουν οι κουτοφραγκοι οτι τώρα άλλαξαν τα πραγματα? Οτι τώρα εμείς θα βαραμε τα νταούλια κ εκείνοι θα χορεύουν? Αλλά τι να πεις? Ανόητοι άνθρωποι, τι να περιμένει κανεις?