Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελβετία

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελβετία Facebook Twitter
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποδέχεται τον Ελβετό υφυπουργό για τα Διεθνή Οικονομικά Θέματα Dr. Jacques de Watteville (Δ), επικεφαλή αντιπροσωπείας της ελβετικής κυβέρνησης, στη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο, Τρίτη 28 Απριλίου 2015. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
3

Νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, έναντι καταβολής ποσού φόρου, θα προωθήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συνάντησή του με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Ζακ ντε Βατεβίλ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Αυτό το νομοσχέδιο θα είναι το πρώτο βήμα για την υπογραφή πολιτικής διακήρυξης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή, οι δύο χώρες θα υπογράψουν την πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Παράλληλα, από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ - Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια