Αυστηρό μήνυμα Μοσκοβισί: Aπαγορεύω να μελετηθεί το ενδεχόμενο Grexit

Αυστηρό μήνυμα Μοσκοβισί: Aπαγορεύω να μελετηθεί το ενδεχόμενο Grexit Facebook Twitter
7

Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος , Πιέρ Μοσκοβισί, στο κρατικό κανάλι France 2. Η δήλωση έγινε μετά από ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με τον αν μελετάται πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, πληροφορία που σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

O Επίτροπος ήταν απόλυτος και ανέφερε: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο ΄Αλφα. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κι εμάς, προχτές, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, μας απαγόρευσε να βγάζουμε τα σκουπίδια τις πρωινές ώρες.....α ναι, και να απλώνουμε μπουγάδες στα μπροστινά μπαλκόνια γιατί, λέει, ότι χαλάει η εικόνα την πρόσοψης.....και θα μας κακολογούν οι γείτονες...!
Εντάξει... Να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, να κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλα μας...!Βγαίνουν κάποιοι, τώρα, κατόπιν εορτής, σαν τα «κολλητά» μας φιλαράκια (λες και τους ξέραμε από εχθές...) και δηλώνουν ό,τι να ναι: «Εγώ που έκανα αυτό, εγώ που έκανα το άλλο, εγώ που πρότεινα το στέρνο μου μπροστά στα πολυβόλα, που χίμηξα μέσα στις φλόγες!»... Χορτάσαμε από Asterix, Ovelix, Batman, Superman, και κάθε λογής γραβατομένους υπερήρωες-λυτρωτές που μέσα από τα (σύμφωνα με το πρωτόκολλο), κολλαριστά κουστούμια τους, κάτω από τις αλφαδιασμένες χωρίστρες τους (ενίοτε βαμμένες...) και τις γαλακτομένες φαλακρίτσες τους, φοράνε τις άφθαρτες-θαυματουργές μπέρτες τους...!Μόνο που, όπως φαίνεται, όλα αυτά είναι κομμάτι του συνολικού, ρητού και αναφαίρετου σχεδιασμού τους περί της ενωμένης Ευρώπης και τα τοιαύτα... Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, είναι, τουλάχιστον, αφελείς.
Αν κάτι έγινε από όλους απολύτως κατανοητό από πάρα πολλούς κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων είναι πως η χώρα δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να περιμένει σαν βοήθεια για ανάπτυξη από την Ευρώπη, πως δεν μας επιτρέπεται να έχουμε κανέναν έλεγχο ούτε πάνω στην Οικονομία μας, ούτε πάνω στα Οικονομικά μας, ούτε στο νόμισμα που στην ουσία δεν είναι δικό μας, ούτε καν λόγο για το μέλλον μας σαν χώρα.Δεν βλέπω άλλη λύση από την έξοδο τόσο από την €-ζώνη όσο και από την ΕΕ.Είναι προφανές πως αργήσαμε πολύ και πως έπρεπε να βγούμε το 2008, πως δεν έπρεπε καν να μπούμε στην €-ζώνη και πως δεν πρέπει να αργήσουμε περισσότερο.Πρέπει να καταστρωθεί λεπτομερέστατο οικονομικο- πολιτικο- κοινωνικό σχέδιο δράσης και να δρομολογηθεί δημοψήφισμα. Καλύτερα να γίνει αυτό με τον Σύριζα σαν κυβέρνηση παρά στο μέλλον υπό φασιστοειδή κυβέρνηση με ΧΑ και το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ να κυβερνούν, ή με το παρόμοιας νοοτροπίας ΚΚΕ να έχει σηκώσει κεφάλι.Είναι τραγικά αφελής όποιος βλέπει υγιές οικονομικό μέλλον και μια παραγωγική πραγματική οικονομία που να δουλεύει για τους Έλληνες πολίτες μέσα στην €-ζώνη και την ΕΕ.Όσο κι αν το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό, η ΕΕ δεν πρόκειται να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι μόνο η έλλειψη βούλησης, αλλά και η έλλειψη των απαραίτητων πολιτικο-οικονομικών δομών που απαιτούν υπερβολικά πολύ χρόνο για να θεσμοθετηθούν ώστε να λύσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες δυο γενιές Ελλήνων.Η «απαγόρευση» του Μοσχοβισί έχει εμάς σαν αποδέκτες, όχι τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Η Πορτογαλία, χώρα με παρόμοια μεγέθη με τα δικά μας, που επίσης μπήκε σε Μνημόνιο, γιατί δεν έχει τα ίδια προβλήματα και κολλήματα με εμάς; Μήπως τελικά το πρόβλημά μας έχει βάσεις πολιτισμικές; Κατά τα άλλα, τι να σου πω--βγες και απ'την ΕΕ όπως λες, για να ζητιανεύεις μετά και για βίζες, για να μπεις στην ζώνη του Σένγκεν να δουλέψεις. Μαζί με όλους τους άλλους πρόσφυγες από τις πραγματικά φτωχές χώρες. Γιατί πρόσφυγας θα καταντήσεις στο τέλος (αλλά θα τους έχεις "δείξει" πόσο μάγκας είσαι).
Γιατί η Ιρλανδία; με παρόμοιο ΑΕΠ (σύνολο) με το ελληνικό, μνημόνιο, αλλά με τεράστια ανάκαμψη τα Τελευταία χρόνια και ανάπτυξη; Αυτοί βέβαια έχουν ελεύθερη οικονομία... όχι Σοβιετια.
Ωραία. Βγείτε απ'το Ευρώ για να έρθουν μετά Γερμανοί / Γάλλοι / Τούρκοι / Ιταλοί / Βρετανοί να σας αγοράσουν ολόκληρες επιχειρήσεις και περιουσίες με Ευρώ/Δολάρια/Λίρες, αλλά με τιμές σε δραχμές! Ζιμπάμπουε.
Δυστυχώς JHL_ , η βλακεία είναι αήττητη. Οι περισσότεροι που είναι υπέρ της εξόδου από ευρώ και ΕΕ σου λένε, δεν θα μας αγοράσουν διότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συναλλαγές. Είναι τέτοια η τύφλωση, που ξεχνοϋν πως η χώρα θα πρέπει κάπως να ζήσει και τότε. Παράλληλα--και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό--φαίνονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν, ουσιαστικά, μια δικτατορία.