Βαρουφάκης: Δεν θα δεχτούμε δημοσιονομικό σφίξιμο

Βαρουφάκης: Δεν θα δεχτούμε δημοσιονομικό σφίξιμο Facebook Twitter
3

«Δεν θα δεχτούμε να μεταφερθεί σε εμάς η δημοσιονομική προσαρμογή της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην Daily Telegraph ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για να υπάρξει συμφωνία και ότι δεν θα δεχτεί να συνεχιστεί το δημοσιονομικό σφίξιμο για τιμωρία. «Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» προσθέτει εκτιμώντας ότι  «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια βάση τιμωρίας».

«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερα από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης» επεσήμανε.

Οπως τονίζει ο κ. Βαρουφάκης «είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερα από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης»Δεν τα κανατε εσείς, όμως. Άλλοι έλαβαν το πολιτικό κόστος. Ώρα κι εσείς να λάβετε κάποιο μέτρο, γιατί σε 4 εβδομαδες ήδη έλλειμμα έχουμε.
Οπότε να φάμε λίγο ακόμα ξεζούμισμα για να διορθωθεί το image του Σαμαρά.Σοβαρολογείς; Ορθά έλαβε το πολιτικό κόστος γιατί δεν αντέδρασε στις επιταγές της τρόικα, και με μόνο κριτήριο την επίτευξη άμεσων στόχων για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης, κατάστρεψε την οικονομία και την κοινωνία, εξοντώνοντας τον μέσο πολίτη και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ημέτερους.
1. Δεν ψήφισα Σαμαρά, γιατί ΔΕΝ έκανε μεταρρυθμίσεις2. Νέα μέτρα θα υπάρχουν, ΚΑΝΈΝΑΣ σε δανείζει χωρίς μέτρα3. Δεν φταίει ο Σαμαράς. Φταίνε 40 χρόνια κακής πολιτικής και νεοελληνικής νοοτροπίας (πολλοί μα παρά πολλοί δεν πληρώνουν φόρους)