Αποχαιρετά την Ιταλία η Fiat

Αποχαιρετά την Ιταλία η Fiat Facebook Twitter
0

Ιστορική μέρα η χθεσινή για τη γνωστή ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Fiat μετανομάστηκε σε Fiat Chrysler Automobiles και ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τη διοικητική της έδρα στην Ολλανδία και τη φορολογική της στη Μεγάλη Βρετανία. Η Fiat είχε τον έλεγχο της Chrysler από το 2009, αλλά εξαγόρασε το υπόλοιπο 41,5% των μετοχών της αυτό τον μήνα. Στον όμιλο που δημιουργήθηκε ανήκουν μάρκες όπως οι Jeep, Dodge, Alfa Romeo, Maserati και Ferrari

Η διοίκηση της Fiat Chrysler Automobiles διατείνεται, όπως γράφει το Car and Driver, ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων, παρά το ότι η Βρετανία διαθέτει ένα πολύ πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, σε σύγκριση με αυτό που ισχύει στην Ιταλία. Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος ανέφερε ότι δεν αναμένει σημαντική μεταβολή των φόρων που καταβάλει, ενώ ανέφερε εξάλλου πως κατέγραψε υψηλότερα προ φόρων κέρδη από το αναμενόμενο το 2013, αλλά αναμένει χαμηλότερα κέρδη το 2014.

Χθες, στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στην ιστορική της έδρα, στο Τορίνο, ανακοινώθηκε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,95 δισεκ. ευρώ το 2013, από 0,9 το προηγούμενο οικονομικό έτος. Οι πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν 3% στα 4,35 εκατ. οχήματα, αν και η εταιρεία συνέχισε να χάνει χρήματα στην Ευρώπη. Το καθαρό της χρέος αυξήθηκε ελαφρά από 6,55 σε 6,65 δισεκ. ευρώ. Το ΔΣ της εταιρείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει μερίσματα στους μετόχους, για να διατηρήσει το επίπεδο ρευστότητάς της.

Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα κρατήσει τις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στην Ιταλία και κυρίως την ιστορική βιομηχανία του Mirafiori.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM