Έμποροι: «Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στο άνοιγμα των καταστημάτων»

Έμποροι: «Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στο άνοιγμα των καταστημάτων» Facebook Twitter
54

Για «εντυπωσιακή ανταπόκριση» των καταναλωτών στο σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγής Καρέλλας, ανέφερε ότι η ανταπόκριση στο μέτρο είναι εντυπωσιακή, διευκρινίζοντας πάντως ότι για να μετρηθούν τα αποτελέσματα θα πρέπει να γίνει «το ταμείο της ημέρας».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να τηρηθούν οι υποχρεώσεις προς τους εμποροϋπαλλήλους, με την επιπλέον αμοιβή και τα ρεπό που πρέπει να δοθούν σε όσους εργάζονται σήμερα και τις επόμενες Κυριακές που θα ισχύσει το μέτρο. «Εάν δεν θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας, αυτά θα πρέπει να καταβληθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρέλλας.

Εν τω μεταξύ, οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας που αντιτίθενται στο μέτρο πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενώ έκαναν και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή».

Στην Ερμού δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από ομάδα μελών του ΠΑΜΕ, που εμπόδισαν το άνοιγμα πολυκαταστήματος στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου.

Ακόμη, μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να μην ανοίξουν σήμερα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη απόφαση»

Το σημερινό άνοιγμα των καταστημάτων, δημιούργησε και νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές απαράδεκτη και αντιδραστική από κάθε άποψη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν».

Υποστηρίζει πως μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες «που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου», και ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο».

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Η κασέτα κόλλησε στο παρελθόν»

«Η κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν, δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα, η σημερινή του ανακοίνωση αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας» σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου.

54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ