ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στα 1,2 τρις τα «κόκκινα» δάνεια στην ευρωζώνη

Στα 1,2 τρις τα «κόκκινα» δάνεια στην ευρωζώνη Facebook Twitter
1

Ξεπερνούν τα 65 δισεκατομμύρια τα «κόκκινα» δάνεια στη χώρα μας, φτάνοντας στο 30% του συνόλου των χορηγήσεων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας PwC.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των τραπεζικών θεμάτων για τη χώρα μας Ανδρέας Ριρής, τα αντίστοιχα ποσοστά στο τέλος του 2012 και του 2011 ήταν περίπου 25% και 18%».

Συνολικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ευρωζώνη έχουν φτάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση έχουν τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών, ιταλικών, ισπανικών και των ιρλανδικών τραπεζών.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η παγκόσμια οικονομία έχει βασιστεί πια στο μοντέλο "ελάτε τρελοί να φάμε του γνωστικού το βιος". Εξ ου και τα κουρέματα ομολόγων φυσικών προσώπων, τα κουρέματα τραπεζικών λογαριασμών και η φοροληστεία, όπως και οι λογικές των πτωχευτικών διατάξεων και η δυνατότητα σε πτωχευθέντες να κάνουν restart (κοινώς πτώχευε και μη ερεύνα). Τα μαγκώσανε οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλοκλέφτες, τα βαφτίσανε με off-shore εταιρείες και τώρα ας πιούμε το αίμα των "νοικοκυραίων", που λέει και ο Φαήλος. Βαφτίσαμε και τον κοπανιστό αέρα "κεφάλαιο" και χαιρόμαστε τις νεοφιλελεύθερες δομές με εκατομμύρια πολιτών να κοιμούνται στους δρόμους και να πεθαίνουν χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Lovely.