Φεύγει για Βέλγιο η Βιοχάλκο

Φεύγει για Βέλγιο η Βιοχάλκο Facebook Twitter
4

Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Βέλγιο ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τις δραστηριότητες της η Βιοχάλκο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει χρηματοδότηση με πιο ευνοϊκούς όρους. Σημειώνεται πως διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2013 ότι εξετάζει προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τώρα η διοίκηση της (ελληνικής) εταιρίας ανακοινώνει ότι ξεκινά η έναρξη έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο.

Οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες της Βιοχάλκο θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πίσω από τις γραμμές φαίνεται ένα σενάριο εξόδου από το ευρώ(τα fundamentals του ομίλου δεν αλλάζουν με την αλλαγή της έδρας. Μόνο το ότι θα δανειστούν σε ευρώ στο Βέλγιο και όχι την Αθήνα). Μερικοί παρανοούν τον πραγματικό συμβολισμό της κίνησης.
Δεν μεταφέρει "τις δραστηριότητες της" στο Βελγιο αλλά μεταφέρει την έδρα της. Για την ακρίβεια συγχωνεύετε με την θυγατρική της στο Βέλγιο. Πρακτική που ακολούθησαν και άλλες ελληνικες επιχειρησεις για να μπορούν να προσεγγίσουν ένα στοιχειωδη τραπεζικό δανεισμό μια και οι επιχειρησεις με έδρα στην Ελλάδα είναι ακόμη αποκλεισμένες από χρηματοδότηση.