Σταϊκούρας: Προγραμματίζουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 - Το κράτος θα πληρώνει όσο χρειαστεί

Σταϊκούρας: Προγραμματίζουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 - Το κράτος θα πληρώνει όσο χρειαστεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Το κράτος θα συνεχίζει να πληρώνει όσο χρειαστεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στους πληττόμενους από την πανδημία.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το επόμενο δίμηνο προγραμματίζουμε την 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Κατά το Μάρτιο θα καλύψει Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

«Το κράτος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην επιχειρηματικότητα. Έχουμε τη δυνατότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 32 δισ. ευρώ» τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα, θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών με μειωμένα ενοίκια η επιστροφή του 50% στους ιδιοκτήτες για το μήνα Νοέμβριο.

Ο κ. Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν ένα κομμάτι προσωπικού τους, όσο αυτοί εκτιμούν, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης δηλαδή το κράτος να αποζημιώνει τις απολαβές τους.

Ερωτηθείς για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «έχουμε δώσει δυνατότητα παράτασης για τον Απρίλιο του 2021 και είχαμε πει ότι το ποσό δεν θα κατατεθεί αμέσως, αλλά θα είναι σε άτοκες ή έντοκες δόσεις ανάλογα με το χρονικό διάστημα».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM