Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα πληρώνονται οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πιστώνονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 645.054 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα οι ειδικές αποζημιώσεις για τις ημέρες κατά τις οποίες οι συμβάσεις τους βρίσκονταν σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το συνολικό ποσό, που θα καταβληθεί, ανέρχεται στα 325,7 εκατ. ευρώ και αφορά 645.054 δικαιούχους σε 168.199 επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την από 07/01/2021 ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από εργοδότες και εργαζόμενους (και μόνο για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση), καθώς και ορθών επαναλήψεων για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020.

Για τον Οκτώβριο, η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, για τον Νοέμβριο η προθεσμία αφορά στην περίοδο 12/1/2021-14/1/2021. Για τον Δεκέμβριο του 2020, οι ανωτέρω δηλώσεις αναστολής συμβάσεων μπορούν να υποβληθούν από 15/1/2021 έως 18/1/2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM