Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού ρίχνει το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού ρίχνει το χρηματιστήριο του Λονδίνου Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο βρετανικός δείκτης των blue chips σημείωσε σήμερα πτώση καθώς το νέο στέλεχος του κορονοϊού στη Βρετανία, που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, οδήγησε περισσότερες χώρες στο να κλείσουν τα σύνορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά ωστόσο ανέκαμψε ύστερα από την έγκριση του πολυαναμενόμενου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,2% κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε στο μεταξύ κατά 0,6%, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών που σημείωσε χθες.


Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, ύψους 892 δισεκατομμυρίων δολαρίων ύστερα από ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να το υπογράψει, επικυρώνοντάς το και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM