Πωλητήριο σε πάνω από 300 ξενοδοχεία - Φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί

Πωλητήριο σε πάνω από 300 ξενοδοχεία - Φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί Facebook Twitter
Φωτογραφία PIXABAY/davidlee770924
0

Πωλητήριο έχει μπει σε πάνω από 300 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, ενώ πάνω από 30 ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να «βγουν» σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με πηγές της αγοράς να εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Caller η κατάσταση στον ξενοδοχειακό κλάδο αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, ότι πλέον τα «απόνερα» της πανδημίας θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερα ορατά. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εννεάμηνο αποκαλύπτουν μείωση στα τουριστικά έσοδα σχεδόν 80% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Τετράδη, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ως τουριστικά ανύπαρκτους μήνες. Σύμφωνα με την ίδια «οι πληρότητες πανελλαδικά δεν ξεπέρασαν το 25% και τα έσοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κινήθηκαν γύρω στα 3 δις ευρώ». Οι ξενοδόχοι περίμεναν «πληρότητες περί το 30% και 40% βασιζόμενοι στην πορεία των δύο τελευταίων μηνών του της τουριστικής περιόδου κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, αφού τουριστικά ήταν ανύπαρκτοι μήνες».

Σύμφωνα με την ίδια για το 2021 οι πληρότητες μπορεί να φτάσουν το 50%, ενώ τουριστικά η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επίπεδα προ κορωνοϊού το 2023.

«Ταφόπλακα στον χειμερινό τουρισμό» η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό 

Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό «αποτελούν στην ουσία την ταφόπλακα του χειμερινού τουρισμού». Όπως αναφέρει ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς έγιναν ήδη από τον Οκτώβριο και μέχρι πρότινος στην Αράχωβα η πληρότητα τις μέρες των Χριστουγέννων άγγιζε το 83% και την Πρωτοχρονιά το 90%, στο Μέτσοβο το 96% και αντίστοιχα το 84% για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και τα Καλάβρυτα από 77% στο 95 % την Πρωτοχρονιά.

Η εικόνα αυτή άλλαξε τις προηγούμενες ημέρες με τις ακυρώσεις να αυξάνονται, ενώ πολλά ξενοδοχεία να μην προτίθενται να λειτουργήσουν λόγω την χαμηλής ζήτησης και των αυξημένων λειτουργικών εξόδων τους.

Με πληροφορίες από The Caller 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ