Τουρισμός: Με λουκέτο απειλούνται 2.000 καταλύματα σε χειμερινούς προορισμούς

Τουρισμός: Με λουκέτο απειλούνται 2.000 καταλύματα σε χειμερινούς προορισμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το δεύτερο lockdown φέρεται να οδηγεί σε «οικονομική ασφυξία» τον τουρισμό και ειδικά περίπου 2.000 καταλύματα, που σχετίζονται με τον χειμερινό εσωτερικό τουρισμό.

Παρότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό έχουν απαγορευθεί, η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας δεν έχει ανασταλεί. Συνεπώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείνει στο «κενό» καθώς ούτε στο πλαίσιο των αναστολών φορολογικών υποχρεώσεων μπορούν να μπουν, ούτε έχουν έσοδα.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες του κλάδου περιμένουν άμεσα ορισμένα ειδικά μέτρα στήριξης, όπως ένα πρόγραμμα επιδότησης ζημιών, ενώ φέρεται να χαρακτηρίζουν ως αδικαιολόγητες τις καθυστερήσεις στη διαδικασία των εγγυοδοτήσεων.

«Δεν συζητιέται απολύτως τίποτα για διακοπές», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρ. Τάσιος, τονίζοντας ότι στους τουριστικούς παράγοντες της υπόλοιπης Ευρώπης δεν υπάρχει αισιοδοξία για κοινά μέτρα και δράσεις, σχετικά με τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι δυσκολίες για το πρώτο εξάμηνο του 2021 φαντάζουν ανυπέρβλητες. Παραμένει ακόμα και τώρα ζητούμενο μια συζήτηση για τις αεροπορικές συνδέσεις της Ευρώπης με τις άλλες Ηπείρους. Χωρίς συνδέσεις δεν υπάρχουν τουρίστες και χωρίς τουρίστες δεν υπάρχουν εισπράξεις», τονίζει ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπόψιν των συναρμόδιων υπουργείων, έχουν τεθεί τόσο το ζήτημα της άμεσης αποδέσμευσης των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών σε τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και της κάλυψης τουριστικών γραφείων που δουλεύουν αποκλειστικά με συγκεκριμένες χώρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), οι απώλειες εσόδων φέτος θα φτάσουν στα 510 δισ δολάρια, ενώ οι αερομεταφορές απασχολούν παγκοσμίως 87,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, συνεισφέροντας με περίπου 3,5 τρισ δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ, δηλαδή το 4,1%.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM