Επίδομα θέρμανσης: Επιδότηση και για φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα με τροπολογία

Επίδομα θέρμανσης: Επιδότηση και για φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα με τροπολογία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις για τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, που προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ουσιαστικά, με την εν λόγω απόφαση, σκοπεύουμε να εντάξουμε και άλλες μορφές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet)», είπε ο υπουργός.

«Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας και υπενθύμισε ότι ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης θα στηριχτεί σε έρευνα της ΕΜΥ που υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης, δήλωσε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας. «Σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ