Wall Street: O Dow Jones ξεπέρασε τις 30.000 μονάδες - Για πρώτη φορά στην ιστορία

Wall Street: O Dow Jones ξεπέρασε τις 30.000 μονάδες - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σήμερα, για πρώτη φορά, το συμβολικό όριο των 30.000 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Το ρεκόρ σημειώθηκε καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ αλλά και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Γύρω στις 19:00, ο Dow Jones κατέγραφε άνοδο σχεδόν 500 μονάδων (+1,68%) και είχε φτάσει στις 30.088,87 μονάδες. 

Το θετικό κλίμα φαίνεται να διαμορφώνεται από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να δέχονται θετικά την είδηση ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να διορίσει την πρώην πρόεδρο της FED, Τζάνετ Γέλεν ως υπουργό Οικονομικών, θεωρώντας ότι θα είναι θα συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Τον Μάρτιο, στην αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Dow Jones υποχώρησε δραματικά, πέφτοντας ακόμη και κάτω από τις 19.000 μονάδες, ωστόσο τους επόμενους μήνες ανέκτησε το χαμένο έδαφος. Στο «πράσινο» κινούνται σήμερα και οι άλλοι δείκτες της Wall Street: ο Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, καταγράφει άνοδο +0,98% και ο Standard & Poor's +1,56%, οδεύοντας προς ένα νέο ρεκόρ.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 392,39 μονάδες, κλείνοντας σε ανοδικό έδαφος για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,3% στις 13.292,44 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,2% στις 5.558,42 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 με άλμα 1,55% έκλεισε στα 6.432,17 μονάδες.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM