Πλαφόν στις τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ρύθμιση για την αδικαιολόγητη αύξηση

Πλαφόν στις τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ρύθμιση για την αδικαιολόγητη αύξηση Facebook Twitter
0

Πλαφόν στις τιμές σε προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, ειδικά για την περίοδο της καραντίνα, βάζει νέα ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση με τροπολογία στη Βουλή.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή τροπολογία για το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε αποφασιστεί και τον περασμένο Μάρτιο.

«Τη Δευτέρα θα φέρουμε τροπολογία για το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Είμαι υπέρ της ελευθέρας αγοράς αλλά όταν είσαι σε καθεστώς καραντίνας δεν έχεις ελεύθερη αγορά, έχεις ρυθμισμένη αγορά. Θα επαναφέρουμε τη ρύθμιση που είχαμε φέρει, τον περασμένο Μάρτιο, και όποιος έχει κάνει παράλογη αύξηση πάνω από αυτό που θα επιτρέψουμε, θα λάβει τεράστιο πρόστιμο. Καλώ τους επικεφαλής που το έκαναν να μην το συνεχίσουν», σημείωσε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM