Βρούτσης: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα

Βρούτσης: Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα αναδρομικά που θα λάβουν 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας για τα ποσά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν οι δικαιούχοι εντός Οκτωβρίου, ο κ. Βρούτσης είπε πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το κατά πόσο θα λάβουν τα αναδρομικά κληρονόμοι, διευκρινίζοντας πως η απόφαση θα έχει ληφθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Τα αναδρομικά που θα λάβουν συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα είναι ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη, σύμφωνα με τον υπουργό, που υπογράμμισε ωστόσο πως όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Ο ίδιος είπε ότι μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών για συντάξεις χηρείας, για το ποσοστό της διαφοράς από το 50% στο 70% (για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα). Παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 11μηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πια η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες εξ αυτών. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM