Στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου- 500 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου- 500 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του δημοσίου, έπειτα από την αντίστοιχη κίνηση για εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

Τα ποσά που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους- τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα- θα είναι ακατάσχετα. Ο τρόπος, οι διαδικασίες και οι λεπτομέρειες της καταβολής των αναδρομικών θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Απώτατο όριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και συνολικά το ποσό θα ανέλθει σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα αναδρομικά αφορούν περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων του δημοσίου τομέα από τις 11 Ιουνίου 2015 έως και τη δημοσίευση του νόμου 4387/2016. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την τροπολογία για την επιστροφή των ποσών στους συνταξιούχους του δημοσίου προκύπτει εφάπαξ δαπάνη ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τροπολογία αναφέρει ότι «τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα».

Η τροπολογία για τα αναδρομικά του δημοσίου ΕΔΩ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM