Δραματικές οι προβλέψεις για χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις - «Βουτιά» στη ζήτηση για ταξίδια

Δραματικές οι προβλέψεις για χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις - «Βουτιά» στη ζήτηση για ταξίδια Facebook Twitter
0

Δραματικές είναι οι προβλέψεις τόσο τις αεροπορικές μετακινήσεις στο σύνολο της χρονιάς μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, όσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού.

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στα ταξίδια ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατ. εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος, στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν προς το χειρότερο τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020 εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o μεγάλος χαμένος είναι τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με συνέπειες στις επιχειρήσεις εστίασης και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, που ποντάρουν στην άφιξη ξένων επισκεπτών για την αύξηση του τζίρου τους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρ. Τάσιου, η πληρότητα των ξενοδοχείων διαρκούς λειτουργίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 15%, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού Ευγένιο Βασιλικό, συνολικά στη σεζόν οι πληρότητες στην Αθήνα κυμάνθηκαν στο 35% και με τιμές χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Οι επόμενοι μήνες προμηνύονται ακόμα χειρότεροι, καθώς τα συνέδρια, έχουν μειωθεί λόγω κορωνοϊού. Ειδικότερα, έχει αναβληθεί το 80% των συνεδρίων για το 2021 και 2022.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM