Τα 26 νησιά στα οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

Τα 26 νησιά στα οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ορισμένες περιοχές.

Πρόκειται για 26 νησιά στα οποία ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. 

Η κατάργηση θα αφορά κυρίως ακριτικά νησιά και χιλιάδες κατοίκους από το Καστελόριζο μέχρι τον Αη – Στράτη και από τους Οθωνούς μέχρι τη Γαύδο. Η απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μόνιμη όπως ανάφερε ο πρωθυπουργός αρχής γενομένης από το 2020.

Αν και η λίστα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο πληροφορίες του ΣΚΑΙ, αναφέρουν ότι η λίστα των νησιών που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει:

Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Σίκινος, Ανάφη, Θηρασιά Κουφονήσια, Γαύδος, Ψέριμος, Τήλος, Οινούσες, Λειψοί, Κάσος, Οθωνοί, Καστελόριζο, Αρκιοί, Αντίπαξοι, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Αγαθονήσι, Γυαλί, Φούρνοι, Ερεικούσα, Χάλκη, Νίσυρος, Μαθράκι.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM