Marks & Spencer: Προ των πυλών 7.000 απολύσεις - Μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Marks & Spencer: Προ των πυλών 7.000 απολύσεις - Μέσα στο επόμενο τρίμηνο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών. 

Η κατάργηση των 7.000 θέσεων εργασίας οφείλεται στον αντίκτυπο της πανδημίας και στη μείωση της προσέλευσης πελατών στα καταστήματα. Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στον κόσμο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Τα καταστήματα Marks and Spencer αναφέρουν πως σκοπεύουν να προσαρμοσθούν στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσουν τις online δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC οι πωλήσεις ενδυμάτων και οικιακών ειδών στα καταστήματα ήταν «πολύ χαμηλότερες» σε σχέση με το 2019. 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι «πολύ νωρίς» ώστε να προβλεφθεί με ακρίβεια το τοπίο των πωλήσεων στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, ωστόσο εργάζεται με κατεύθυνση αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η Marks and Spencer ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έμαθε να λειτουργεί «πιο ευέλικτα και πιο παραγωγικά», με περισσότερους υπαλλήλους να μετακινούνται μεταξύ των τμημάτων τροφίμων, ενδυμάτων και οικιακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις της στα ενδύματα και στα οικιακά είδη σημείωσαν πτώση της τάξης του 29,9% κατά τις οκτώ εβδομάδες από το άνοιγμα των καταστημάτων. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι 950 στελέχη κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας αναδιάρθρωσης. 
 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM