ΕΝΦΙΑ: Αυξάνονται οι δόσεις για την αποπληρωμή του - Τι ισχύει για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες

ΕΝΦΙΑ: Αυξάνονται οι δόσεις για την αποπληρωμή του - Τι ισχύει για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέες ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, από το βήμα της Βουλής. 

Κατά τη συζήτηση με αφορμή ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, μεταξύ άλλων αύξηση των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ. 

Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν φέτος να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις διμηνιαίες. Αντίστοιχα και οι εταιρείες θα μπορούν να αποπληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 8 δόσεις αντί για 6 μηνιαίες και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί 5.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών φορολογούμενων, αφού οσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Παράλληλα θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο το οποίο θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο από το 2021. 

Τέλος το πρόγραμμα Συν-Εργασία ενισχύεται με επιπλέον 190 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, αν χρειαστεί το μέτρο θα επεκταθεί, με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM