Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο

Νέα έξοδος στις αγορές- Με 10ετές ομόλογο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε νέα έξοδο στις αγορές, με 10ετές ομόλογο, αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθέσιμων.

Η έκδοση θα γίνει πιθανότατα αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Την έκδοση θα «τρέξουν» οι έξι διεθνείς τράπεζες οποίες έχουν οριστεί κύριοι ανάδοχοι: BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank,HSBC και J.P. Morgan. Το νέο δεκαετές ομόλογο θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030.

Στόχος να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η ΕΚΤ- για ενίσχυση κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων λόγω κορωνοϊού- έπειτα από τις οποίες έπεσαν οι αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς που εκδόθηκε πέρυσι, με λήξη το 2029, διαμορφώνεται στο 1,38%. Το νέο ομόλογο μπορεί να πετύχει απόδοση κοντά στο 1,5%, ενώ το ποσό άντλησης αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τη ζήτηση, εκτιμούν πηγές της αγοράς που επικαλείται η εφημερίδα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM