Ταμείο Ανάκαμψης: «Όχι» από την Φινλανδία στην πρόταση της Κομισιόν

Ταμείο Ανάκαμψης: «Όχι» από την Φινλανδία στην πρόταση της Κομισιόν Facebook Twitter
Ταμείο Ανάκαμψης: «Όχι» από την Φινλανδία στην πρόταση της Κομισιόν
0

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δήλωσε ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του.

Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης από το εκτελεστικό του μπλοκ για την παροχή των 750 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το Ελσίνκι δηλώνει ανοιχτό σε προτάσεις κατά τις διαπραγματεύσεις, απαιτεί ωστόσο να μειωθεί το μερίδιο των επιχορηγήσεων και να αυξηθεί αντιστοίχως εκείνο που θα δοθεί με τη μορφή δανείων.

Στην ίδια γραμμή και οι Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία, που δηλώνουν μεν πρόθυμες να βοηθήσουν και να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση της κρίσης από την πανδημία, η στάση τους όμως παραμένει διφορούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν πρότεινε ταμείο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό τις γαλλογερμανικές προτάσεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των προτάσεων το ταμείο θα αποτελείται από 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισεκατομμύρια σε δάνεια, σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με πληροφορίες του Reuters 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM