Οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση πρωτόκολλα λειτουργίας για το καλοκαίρι

Οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση πρωτόκολλα λειτουργίας για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Τους όρους με τους οποίους θα ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση οι επιχειρηματίες του κλάδου, απευθύνοντας έκκληση να μην χαθεί πρόωρα και η επόμενη χρονιά του τουρισμού.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας θα ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο CNN ανέφερε ότι στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου.

Όμως, με επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ξενοδόχων θέτει σειρά ερωτημάτων και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι πως τα ξενοδοχεία μας θα είναι άδεια από πελάτες».

«Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε πως την 1η Ιουνίου, σε λιγότερο από ένα μήνα, θα επαναλειτουργήσουν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν; Με ποιους υγειονομικούς όρους και με ποιους πελάτες;

Μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί υπόψη μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα μέλη μας θα πρέπει να εφαρμόζουν. Μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλισθεί πως τα μέλη μας που θα επαναλειτουργήσουν δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αξιώσεις αποζημιώσεων πελατών τους ή και εργαζομένων τους σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου», αναφέρουν οι ξενοδόχοι στην επιστολή τους και επισημαίνουν ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν όταν θα είναι σε θέση να το πράξουν με ασφάλεια για την υγεία των πελατών, των εργαζομένων και με ασφάλεια για την ίδια τη βιωσιμότητά τους.

«Το ότι η φετινή χρονιά είναι χαμένη για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις είναι βέβαιο. Το ζητούμενο είναι να μη χαθεί πρόωρα και η επόμενη», υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δεν είναι έτοιμες να λειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστές για όσο χρειαστεί, ώστε όταν θα ανοίξουν να μην είναι εκτεθειμένες σε ποινικές κυρώσεις και αστικές αποζημιώσεις και να μην διατρέχουν κίνδυνο να διακόψουν πλέον οριστικά τη λειτουργία τους.

Ακόμη, ζητούν- παράλληλα με την αποσαφήνιση των υγειονομικών και εργασιακών όρων επαναλειτουργίας- να δοθούν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στον ξενοδόχο να επιχειρήσει την επανέναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου όταν το κρίνει, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ