Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο - Άνοιγμα με πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο - Άνοιγμα με πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, κόντρα στην ήπια πτωτική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 546,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,89%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,18%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,99%), των Τραπεζών (+2,85%) και των Τροφίμων (+2,23%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (-2,01%).

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 13 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Άνοιγμα με πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις αποτυπώνουν με τις ανακοινώσεις τους το πλήγμα που δέχονται από την πανδημία του κορονοϊού, προμηνύοντας μεγάλη μείωση της κερδοφορίας ενόψει των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:05 ώρα Ελλάδας, με τις ενεργειακές μετοχές να ακολουθούν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου. Οι μετοχές των Zurich Insurance Group, AXA, Munich Re και Prudential σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,9% και 4,2% αφού η αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ζήτησε από τις εταιρίες ασφάλισης και αντασφάλισης να αναστείλουν προσωρινά τη διανομή μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών.

Με τον ιό να συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη και περισσότερες επιχειρήσεις να αναστέλλουν τη λειτουργία τους, οι αναλυτές έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του δεύτερου και τρίτου τριμήνου, ενώ τα μερίσματα για το σύνολο του έτους αναμένεται να μειωθούν έως και 40%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM