ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω κοροναϊού

ΥΠΟΙΚ: Σύσκεψη για πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Μέτρα στήριξης λόγω κοροναϊού ετοιμάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών (Eurokinissi)
0

Νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών σήμερα στις 11 το πρωί με κύριο μέλημα τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει πακέτα μέτρων στήριξης, μετά και τις εντολές που δόθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η αναβολή πληρωμής τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα του κοροναϊόυ.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου, καθώς εκεί θα φανεί εάν οι Ευρωπαίοι θα κινηθούν ενιαία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Ήδη από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου στα μέτρα στήριξης που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι ενέσεις ρευστότητας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών.

Στήριξη στην παγκόσμια οικονομία από το ΔΝΤ

 

Μέτρα στήριξης σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωσε και το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, θα διαθέσει το ποσό των 50 δισ. δολαρίων με γρήγορες διαδικασίες σε χώρες - μέλη του που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα αναθεωρήσει τον Απρίλιο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, καλώντας τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν τους πολίτες από τις οικονομικές επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Όπως αναφέρει, ανάλογα με τις διαχειριστικές δυνατότητές τους, οι κυβερνήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις άμεσα με διάφορους τρόπους, όπως:

- Να δώσουν επιδοτήσεις μισθών σε πολίτες και επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στον περιορισμό της μετάδοσης των επιπτώσεων. Για παράδειγμα, σημειώνει το Ταμείο, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Κορέα παρέχουν επιδοτήσεις σε εταιρείες και άτομα, τα οποία παίρνουν άδεια για να προσέχουν τα παιδιά στο σπίτι, όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Η Γαλλία παρέχει αναρρωτικές άδειες για όσους έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ιό και πρέπει να τεθούν σε οικειοθελή καραντίνα.

- Να διευρύνουν και να παρατείνουν τη χορήγηση επιδομάτων, σε χρήμα και σε είδος.

- Να δώσουν φορολογικές ελαφρύνσεις σε άτομα και επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM