Τα χρέη των ΔΕΚΟ ξεπερνούν τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ των Ελλήνων - Πάνω από 3 δισ. ευρώ

Τα χρέη των ΔΕΚΟ ξεπερνούν τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ των Ελλήνων - Πάνω από 3 δισ. ευρώ Facebook Twitter
4

Την ανοιχτή «πληγή» των προβληματικών ΔΕΚΟ φέρνει στην επιφάνεια η περίπτωση της υπερχρεωμένης ΛΑΡΚΟ με την κυβέρνηση να αναζητά επενδυτή ώστε να αποφύγει η εταιρία την πτώχευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι τα χρέη που δημιουργούν οι προβληματικές εταιρίες, ξεπερνούν τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, πέντε ζημιογόνες επιχειρήσεις του Δημοσίου έχουν ελλείμματα που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον ΕΝΦΙΑ ύψους 2.5 δισ. ευρώ που πληρώνουν κάθε χρόνο όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν ακίνητα. 

Πρόκειται για την ΛΑΡΚΟ με χρέη που αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με 54 εκατ. ευρώ απλήρωτες υποχρεώσεις, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) με χρέη που εκτιμώνται σε 100 εκατ. ευρώ, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που στηρίζονται αποκλειστικά στο Δημόσιο. 

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM