Reuters: Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο, στο 0,925% η απόδοση

Reuters: Νέο ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο, στο 0,925% η απόδοση Facebook Twitter
Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέγραψε νέο ρεκόρ, αφού υποχώρησε στο 0,925%, που αποτελεί ιστορικά χαμηλό επίπεδο, σύμφωνα με το Reuters.


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, για πρώτη φορά, το 10ετές ομόλογο είχε υποχωρήσει κάτω από το 1%. Η Ιταλία καθοδήγησε σήμερα το ράλι στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς η απόδοση των 10ετών τίτλων της μειώθηκε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Συγκεκριμένα, η απόδοση μειώθηκε κατά έξι μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε κοντά στο 0,86%, μειώνοντας σε 1,25% τη διαφορά του από την απόδοση του, ασφαλέστερου, γερμανικού ομολόγου. Τελευταία φορά αυτή η διαφορά είχε καταγραφεί τον Μάιο του 2018, λίγο πριν από την πολιτική κρίση στην Ιταλία που προκάλεσε μεγάλες πωλήσεις των ομολόγων της.


Το ράλι σημειώθηκε εν μέσω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική της, για μεγαλύτερο διάστημα, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της ευρωζώνης από τον αντίκτυπο του νέου κοροναϊού. Μετά την ανακοίνωση της επαρχίας Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, για αύξηση ρεκόρ του αριθμού κρουσμάτων με βάση νέα διαγνωστική μέθοδο, οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλη την ευρωζώνη μειώθηκαν.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM