Επένδυση στο Ελληνικό: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development

Επένδυση στο Ελληνικό: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development Facebook Twitter
Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ της Lamda Development
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ της Lamda Development, για την επένδυση στο Ελληνικό.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, οδηγώντας στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και η Lamda θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για να χρηματοδοτήσει μέρος της πρώτης φάσης της επένδυσης στο Ελληνικό. Άλλωστε ο όμιλος Λάτση, είχε δεσμευτεί για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων μετοχών.

Για τις καταγγελίες της Hard Rock

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε το γεγονός στη Βουλή, λέγοντας πως στόχος είναι «στις αρχές του 2020 να μπει η "πολυπόθητη" μπουλντόζα και να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό». Με αφορμή και τις καταγγελίες της εταιρείας Hard Rock, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ενδεχόμενη καθυστέρηση από τυχόν προσφυγή θα είναι ένας μήνας - 10 μέρες η προσφυγή, και 20 ημέρες να βγει η απόφαση του δικαστηρίου - σημειώνοντας ότι αυτή η καθυστέρηση έχει προϋπολογιστεί.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν

Κατά την πρώτη πενταετία θα υλοποιηθεί το 67% των έργων και υποδομών δημοσίου ενδιαφέροντος: δίκτυα κοινής ωφέλειας, το μεγαλύτερο μέρος του μητροπολιτικού πάρκου και η αναβάθμιση παραλιακού μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου.

Ταυτόχρονα θα οικοδομηθεί παραθαλάσσιο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων 170 δωματίων, ένα ενυδρείο-κέντρο θαλάσσιων ερευνών, μέγιστης εκτιμώμενης επιφάνειας περίπου 7.900 τ.μ. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν τμήμα της περιοχής γύρω από τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, επιφάνειας 334,8 τ.μ. με δόμηση 67.000 τ.μ., πύργο κατοικιών, οικισμό κατοικιών ήπιας δόμησης, συγκρότημα κατοικιών, εμπορικό κέντρο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τις τράπεζες για την έκδοση κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού 879 εκατ. ευρώ. Tα κεφάλαια θα καλύψουν την ολοκλήρωση των εργασιών για την ενίσχυση της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από την Ελληνικό ομολογιακού δανείου ύψους έως 546 εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM