O οίκος Standard and Poor's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

O οίκος Standard and Poor's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία Facebook Twitter
1

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε ΒB- προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard And Poor's.

Ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ- από Β+, ενώ η προοπτική του αξιόχρεου είναι θετική. Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μεταφράζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών. Στις αιτιάσεις του οίκου αξιολόγησης για την αναβάθμιση, περιλαμβάνονται ο περιορισμός των δημοσιονομικών κίνδυνων και η άρση των κεφαλαιακών έλεγχων.

Tweet Mητσοτάκη και δήλωση Σταϊκούρα

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου. Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της». αναφέρει ο υπουργός.

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter.

Το απόγευμα καταγράφηκε νέο ρεκόρ στην απόδοση του 10ετούς ομολόγουμ καθώς υποχώρησε στο 1,20%, από το 1,23% που είχε μειωθεί χθες.

Οι επενδυτές είχαν ήδη φαίνεται προεξοφλήσει την αναβάθμιση της πιστολητπικής ικανότητας της χώρας μας κατά μία βαθμίδα, από τον οίκο Αξιολόγησης Standard and Poors.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα περιμένουμε ξανά δήλωση του Ερντογάν που θα λέει πως η Ελλάδα δεν άξιζε την αναβάθμιση της οικονομίας της. Άλλωστε τέτοιο κόλλημα που έχει φάει με εμάς είναι αναμενόμενη μια τέτοια δήλωση.