Ένα εκτενές δημοσίευμα για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. To ρεπορτάζ επικεντρώνεται στις οικονομικές προτεραιότητες της νέας ελληνική κυβέρνησης και ειδικά στην επένδυση του Ελληνικού. 

 

Η περίπτωση του Ελληνικού χαρακτηρίζεται «σύμβολο της στασιμότητας» που πρέπει να γίνει «σύμβολο της ανάπτυξης» για την Ελλάδα. 

 

Η εφημερίδα επικρίνει δε, τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στη συγκεκριμένη επένδυση, αναφέροντας ότι «ως πρωθυπουργός την τορπίλιζε συστηματικά εμποδίζοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια σε οικιστικό ιστό στην Ευρώπη».

 

 

 

«Το Ελληνικό αποτελεί τον πρώτο σημαντικό στόχο για το νέο πρωθυπουργό: θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να επανεκκινήσει την οικονομία και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης» λέει η Handelsblatt. 

 

Η Handelsblatt σημειώνει πως το σχέδιο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι «λιγότεροι φόροι, λιγότερο κράτος, περισσότερη ανάπτυξη», ενώ χαρακτηρίζει «άσκηση μαμούθ» τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.