ΑΑΔΕ: Λουκέτα για φοροδιαφυγή επιχειρήσεων σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Πειραιά

ΑΑΔΕ: Λουκέτα για φοροδιαφυγή επιχειρήσεων σε Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Πειραιά Facebook Twitter
0

Στην αναστολή της λειτουργίας, από 48 ώρες έως και 10 ημέρες, καταστημάτων και επιχειρήσεων για λόγους φοροδιαφυγής προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τους ελέγχους που έκανε την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Λουκέτα των 4 και 10 ημερών επιβλήθηκαν σε περιπτώσεις που υπήρξε υποτροπή, μία και δύο φορές, αντίστοιχα, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ειδικότερα, από τους ελέγχους, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, υπήρξαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Στον Πειραιά, επιβλήθηκε λουκέτο 10 ημερών σε μπυραρία. Παράλληλα σε 4 καταστήματα βρέθηκε πειραγμένο λογισμικό. Ενώ οι επιχειρήσεις έκοβαν κανονικά αποδείξεις όλη την ημέρα, με τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, στο τέλος της ημέρας, «εξαφανίζονταν» πολλές από αυτές.

Στη Ρόδο, μπήκε λουκέτο 10 ημερών σε εστιατόριο.

Στη Μύκονο, επιβλήθηκε λουκέτο 4 ημερών σε γνωστό club στη χώρα.

Στη Σαντορίνη, μπήκε λουκέτο 2 ημερών σε γνωστό βιβλιοπωλείο (είχε διπλά βιβλία, όπου καταχωρούσε τα έσοδα πολλών ετών).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM