ΕΕ: Πρώτη στην ανεργία των νέων η Ελλάδα - 4 στους 10 χωρίς δουλειά

ΕΕ: Πρώτη στην ανεργία των νέων η Ελλάδα - 4 στους 10 χωρίς δουλειά Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ανησυχητική αύξηση της ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα, καταγράφει η Eurostat

Μπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να μειώθηκε τον Μάρτιο στο 18,1% (από 18,4% που ήταν τον Φεβρουάριο) αλλά η χώρα μας παραμένει πρώτη σε επίπεδο ΕΕ ενώ ειδικά για τους νέους αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, στο 40,4%, διατηρώντας και εκεί την πρώτη θέση για ηλικίες κάτω των 25 ετών. 

Συνολικά τον Μάιο, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη στα 12,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα (18,1%, στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (13,6%) και στην Ιταλία (9,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%) και στη Γερμανία (3,1%).

Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,3% στην ΕΕ και στο 15,7% στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (40,4% με στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (31,7%) και στην Ιταλία (30,5%). Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,1%) και στην Ολλανδία (6,3%).

Την ώρα που στην ευρωζώνη ο μέσος όρος ανεργίας ανήλθε στο 7,5%, στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώνεται στο 14,4% και στις γυναίκες στο 22,8%. Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα υπολογίζεται που αγγίζει τις 850.000.

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βαρέθηκα να διαβάζω για τους νέους και την ανεργία. Καταρχήν οι περισσότεροι δεν πηγαίνουν για δουλειά, αλλά και όσοι το αποφασίζουν κουράζονται γρήγορα. Τα ποσοστά που αναφέρει το άρθρο είναι για γέλια, σαφώς και είναι πολλοί περισσότεροι οι άνεργοι και ειδικά οι γυναίκες. Με τους ανθρώπους από 45 ετών και άνω που δεν βρίσκουν εργασία πουθενά και για κανένα λόγο, τι γίνεται; Εκτός από τις εταιρίες φασόν με τα τηλέφωνα που είναι κολαστήρια. Στην Ελλάδα και αν υπάρχει ρατσισμός με τους μεγαλύτερους. Σε κανένα κράτος στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό.