Γιούνκερ: Λύση τώρα για την Κύπρο

Γιούνκερ: Λύση τώρα για την Κύπρο Facebook Twitter
0

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα, σήμερα, λύση για το πρόβλημα της Κύπρου επισήμανε ο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα".

Η πρόοδος στο θέμα δεν αρκεί, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή έκτακτη υνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα της Κύπρου. "Δεν θα πρέπει απλά να προσεγγίσουμε την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου, αλλά να την παρουσιάσουμε και σε ολοκληρωμένη μορφή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο "κούρεμα" του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, o κ. Γιούνκερ τόνισε πως "δεν είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να ριχτούμε τυφλά σε λύσεις κουρέματος" και πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα αυτό πολύ προσεκτικά. Η ευρωζώνη είχε διακηρύξει στην υπόθεση της Ελλάδας ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και με αυτό το δεδομένο "θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις που δεν συνιστούν απλά ένα αδέξιο κούρεμα", συμπλήρωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ