ΕΚΤ: Πιθανή η μείωση των επιτοκίων εάν επιβραδυνθεί η ανάπτυξη

ΕΚΤ: Πιθανή η μείωση των επιτοκίων εάν επιβραδυνθεί η ανάπτυξη Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι ανοικτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της, εάν η οικονομική ανάπτυξη εξασθενίσει κατά το υπόλοιπο του έτους και το ισχυρό ευρώ αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήδη υφίσταται τις συνέπειες του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Την συγκεκριμένη πληροφορία μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές. 

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκια της θα παραμείνουν «στα σημερινά τους επίπεδα», τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Δύο πηγές εν γνώσει των συζητήσεων στην ΕΚΤ για την πολιτική της δήλωσαν ότι η μείωση επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο «παιχνίδι», αν η οικονομία του μπλοκ βρεθεί και πάλι σε στασιμότητα αφού κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Εάν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη επιβραδυνθούν, τότε είναι δικαιολογημένη μια μείωση των επιτοκίων», δήλωσε η μία από τις πηγές, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM